alfa_romeo_spider_1969_smallA teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni néhány Alfa Romeo modellt, amelyek felkeltették az érdeklődésünket. Néhány modell „csak” átdolgozás, továbbfejlesztés, néhány pedig egy régebbi sikeres, majd feledésbe merült darab, melyek a múltban már megdobogtatták a szívünket, és talán most is megteszik. Az Alfa Romeo régóta részét képezi a Fiat-birodalomnak és talán nem szerénytelenség azt állítani, hogy ő a „sportfelelős” a csapatban.

Természetesen több része is van a Fiatnak, de a szívünkhöz legközelebb az „édeshármas” áll, melyeket mind másért szeretünk. A Fiat elég sokrétű, de talán ez a legismertebb és jó értelemben vett leghétköznapibb típus. Sok modellt gyárt nagyon eltérő felszereléssel, ezért mindenki megtalálja a céljának megfelelőt. A Lancia a mindenkori luxusfelelős, melyet a technikai újdonságok, a kényelem és a megjelenés miatt vásárolnak az erre igényesek és van az Alfa Romeo, amely a sportosság és az erő megtestesítője. Néhány éve kicsit alábbhagyott a lendület a sportosság tekintetében és a márka belekóstolt a szélesebb réteg meghódításába (gondoljunk csak a MiTo-ra, vagy a Giulietta-ra), de a 2013-as év fordulópontnak látszik. A Fiat ügyvezető igazgatója Sergio Marchionne például megerősítette, hogy 1995 óta hpw először tör be Alfa Romeo az amerikai piacra, és mindezt a Maserati által gyártott Alfa Romeo 4C-vel teszi, de ez csak egy a sok tervből, amelyek körvonalazódni látszanak.

Elsőként talán az Alfa Romeo Spider 2013-as verzióját mutatnánk be, amely már nagy karriert futott be a maga kategóriájában. A Spider szinte mindenki előtt ismert kortól, nemtől vagy vallási hovatartozástól függetlenül. Igényesen megtervezett és elkészített sportautóról van szó, melyet nevezhetnénk „csajozós autónak” is, de ez talán minden Alfa Romeo-ra érvényes – leszámítva talán az SW-ket 🙂 ). Több színben lesz kapható, de abban talán mindenki egyet ért, hogy a piros a „legalfásabb”.

Alfa Romeo Spider 2013 elölnézet

Az Alfa Romeo Spider 2013 csodálatos „arca”

Alfa Romeo Spider 2013 elölnézet

Az Alfa Romeo Spider 2013 „profilja”

Alfa Romeo Spider 2013 oldalnézet

Alfa Romeo Spider 2013 oldalnézet

Alfa Romeo Spider 2013 hátulnézet

Alfa Romeo Spider 2013 a „Kis formás”

Folytatjuk…