A Velencei Filmfesztiválon mutatták be a Lancia Flavia egyik különleges modelljét, amely a „Vörös szőnyeg” nevet kapta. Az új autót a Poltrona Frauval együttműködve tervezték, amely ezzel a modellel ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

lancia_flavia_red_carpet_by_poltrona_frau

A modell mind a vörös szőnyegen, mind a Lancia Café területén megtekinthető volt és több híresség is megcsodálhatta belülről is az elegáns „olaszt” (a képen lent Matthew Bellamy – a Muse együttes énekes frontembere – és kedvese Kate Hudson színésznő).

lancia_flavia_red_carpet_special_edition

A kialakítás egyik leglátványosabb része a kartámasz, melyet teljes egészében a piros Pelle Frau ® Pieno Fiore bőrrel vontak be. A Lancia Flavia „Vörös szőnyeg” modellje igazodik a Lancia stílusos designjához és eleganciájához, amelyben nagy figyelmet szántak mind a külsőnek, mind a kifinomult utastérnek. A tervezés a Poltrona Frau csapat keze munkáját dícséri, amely remélhetőleg vonzani fogja a vásárlókat is. Az erőt és eleganciát magában foglaló kupét egy 2,4 literes benzinmotorral szerelték, melynek teljesítménye 170 lóerő (125 kW) és mindehhez társul egy hatfokozatú sebességváltó is. Ez a típus garantálja mindazt az érzést, amit csak egy kabrió nyújthat.

A típus felszereltsége nagyon sokrétű, melyek közül érdemes kiemelni néhányat:

  • lancia_flavia_red_carpet_se_interiorkiváló minőségű bőr üléshuzatok
  • elektronikus menetstabilizáló (ESC) és elektronikus kipörgésgátló
  • legújabb generációs ABS-t és négy légzsák (többlépcsős és oldalsó)
  • ISOFIX rendszer a gyermekek biztonságos szállításáért
  • kifinomult „Boston Acoustic Sound System”
  • innovatív Uconnect ® multimédia rendszer komplett műholdas navigációs rendszerrel

Ez csak néhány a Lancia Flavia „Vörös szőnyeg” kiadásának felszereléseiből, de mivel egy Lanciáról van szó, ezek mellett még sok kellemes csalódásban lehet része azoknak a szerencsés embereknek, akik kipróbálhatják, vagy akár birtokolhatják ezt luxuscsodát.